La ceas de seară…

La ceas de seară …

#Luminarisme

La ceas de seară …
La ceas de seară …

Ce este de făcut când ceasul din perete arată puţin peste miezul nopţii, copilul îţi doarme nesperat de liniștit în camera de alături, iar gândurile luminate ţi se învârt în minte precum vârtejurile de apă adâncă şi nu-ţi dau pace până ce le pui în practică?!

Iată cum e la noi!

Iei câteva măsuri strașnice de ceară din aceea bună, naturală şi non-toxică. Le cântăreşti cu atenţia unui alchimist din alte vremuri. Se mai adaugă puțin… să fie şi de o pastilă parfumetă pentru melter – sau chiar două! Se pun la topit, ferite de focul aprig . Între timp, se pregătesc mândrele și elegantele fitile cu “toc”. Se verifică aromele alese cu inima deschisă, încredere şi nerăbdare, cu sufletul fremătând de anticipaţie. Mmmmm… deja mirosul delicios a umplut încăperea! Atunci ştii că iar o să fie bine şi că ce bine că faci ceea ce faci, din inimă!.. Din uleiurile parfumate, se măsoară necesarul. Te întorci la ceară și o aștepți să-și revină puțin.

Se amestecă cu descântec de dragoste, de bun și de frumos până se formează ceara lichidă, parfumată. O pui deoparte şi o laşi să se odihnească, după care o mai amesteci puţin, nu vârtos – că e delicată ca o aripă de zână! O torni, apoi, în ceașcă și gata-i văpaia! Cât stă la primenit, îi pregătești culcuș cochet în care să se legene ușurel până ce ajunge la noua ei căsuță. O săruți părintește pe frunte, îi rostești un Doamne ajută! și îi dai drumul din mâini, cu inima mamei care-și vede puiul părăsind casa părintească.

Acesta este drumul pe care păşim de fiecare dată, alături de văpăile noastre, de la începuturile procesului de creaţie, până ce ajung în casele lor noi şi primitoare!

La ceas de seară …

#Luminarisme

#LuminariaHandcrafted

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus