Banana Bread şi porţelan vintage

Banana Bread şi porţelan vintage

Banana Bread şi porţelan vintage

Iar e vreme urâtă afară! Deja să se fi instalat toamna cea capricioasă?! Numai bine că astfel avem şi noi timp mai mult de stat în bucătărie și “copt”. Da, aţi citit bine! Pe lângă minunăţiile noastre de lumânări ambientale luminate şi parfumate, mai facem din când în când şi câte o delicioșenie. Astăzi despre Banana Bread şi porţelan vintage.

Banana Bread şi porţelan vintage… Sună ca o reţetă în sine.

O sa vă gândiţi, precis, de unde asocierea aceasta? Vă explicăm imediat. Pasiunea noastră pentru porţelanurile de calitate s-a strecurat încet încet în casa noastră, devenind un mod de viaţă însăşi. De aceea porţelanurile vintage mult apreciate de noi, sunt martorele fără glas ale tuturor festinurilor noastre culinare. Toate poftele îndeplinite, toate reţetele savurate pe nerasuflate ne-am grăbit să le servim din acestea. În timp, noi am considerat că astfel le apreciem la adevărata lor valoare. Şi porţelanurile cu amintirile şi încărcătura lor emoţională pozitivă, dar şi delicioşeniile satisfăcătoare de pofte dulci.

Nu v-am convins încă?! Atunci, vă mai rugăm să nu vă lăsați păcăliți de pompoasa denumire englezească. Banana bread-ul nu e nici pe departe o pâine, aşa cum s-ar crede! E la fel de greu de făcut ca un chec. Ce-i drept, un chec un picuţ reinterpretat, dar mult mai ușor de făcut și decât pâinea cea de toate zilele!

Și dacă tot am reuşit să vă înnebunim cu banana bread-ul nostru, îndrăznim să vă aşternem mai jos și rețeta.

Banana Bread şi porţelan vintage…

Ingrediente reţetă:

  • 120 g unt nesărat, de la o văcuţă de încredere
  • 2 ouă de la găina lu’ Mamaie
  • 1 linguriță plinuţă-grăsuţă de praf de copt BIO
  • 1 praf de sare de-a noastră
  • 4 banane mari coapte bine de-ale lor ( rețeta inițială cerea doar două banane, noi preferăm cât mai multe )
  • făină cât cuprinde, aşa din ochiul bun, nu măsurată ( noi preferăm făina de grâu integrală, deoarece este mai puțin procesată )
  • nuci caramelizate, alune și semințe cât mai multe și de toate felurile ( nuci, alune de pământ, arahide, pecan, caju, semințe de floarea soarelui, susan, in etc. crude sau coapte, mărunțite grosier ),
  • fructe uscate: stafide, merișoare, prune uscate, fulgi de cocos
  • opţional, puteți adăuga o picătură de ulei esențial de vanilie, portocală sau orice aromă vă place. Nouă ne place mai mult simplă, dar nici varianta parfumată nu e de lăsat deoparte.

Mod de preparare Banana Bread şi porţelan vintage:

Se lasă, din vreme, untul la înmuiat într-un bol înăltuț. Se adaugă ouăle întregi și se amestecă până ce se omogenizează cât de cât. Se pasează bananele și se adaugă în compoziție. Se amestecă praful de copt și sarea cu două linguri de făină și se adaugă peste amestecul din bol. Treptat de mai adaugă făină, până ce aluatul devine grosuț și lipicios. Se încorporează și semințele și se așează în tavă, sau în orice formă de copt dorită, în care în prealabil s-a așezat hârtie de copt.

Se da la cuptor la foc mic pâna ce în casă miroase demențial și banana bread-ul nostru este crăpat pe deasupra. Puteți încerca trucul cu scobitoarea dacă așa vă este mai la îndemână să verificați dacă este copt.

Se lasă puțin la răcit… sau, dacă sunteți ca noi de pofticioși, se consumă fierbinte!

Recomandăm a se servi cu un ceai aromatizat lângă. Iar dacă ceaiul se bea dintr-o ceșcuță Luminaria Handcrafted ce cândva a fost o lumânare de poveste, totul este și mai delicios!

Vă dorim poftă bună şi vă aşteptăm poveştile despre experienţele voastre cu banana bread şi porţelanuri, în secţiunea de comentarii de mai jos!

Banana Bread şi porţelan vintage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus