Despre hygge și văpăile Luminaria Handcrafted

Despre hygge și văpăile Luminaria Handcrafted

Hygge este un concept care a prins din ce în ce mai mult teren în ultimii ani, peste tot în lume.   

Se referă la amenajarea spațiului de locuit conform unor indicații bine definite. Acestea nu fac altceva decât să creeze acel loc al tău pe care să-l poți numi cu ușurință „acasă”. Este locul care îți crează o stare de bine.

Aceasta și este traducerea cuvântului hygge – stare de bine.

Despre hygge și văpăile Luminaria Handcrafted
Despre hygge și văpăile Luminaria Handcrafted

Este un concept apărut în secolul al XVII-lea în Danemarca, statul cu cel mai fericit popor din Europa. Așa susțin studiile europene în domeniu. Această stare de bine, este greu de înțeles dacă ne gândim ca în Danemarca locuitorii plătesc taxele și impozitele cele mai mari din lume. Cireașa de pe tort este că nici nu beneficiază prea mult de lumina aducătoare de bucurie și optimism a soarelui. Însă, starea aceasta de bine provine din conștientizarea și asumarea unei idei. Aceea că binele și fericirea colectivă trebuie să primeze asupra bunăstării și fericirii temporare a individului. Astfel se reduce riscul, anxietatea și incertitudinea în rândul cetățenilor, prevenind nefericirea acestora.

Despre hygge și văpăile Luminaria Handcrafted - kalenderlys
Despre hygge și văpăile Luminaria Handcraftedkalenderlys

Lumina este unul dintre factorii esențiali ai modului de viață hygge, iar lumânările joacă un factor esențial  în acesta. Conform Asociației Europene a Lumânărilor (da, există un astfel de organism cu drepturi și obligații depline) , Danemarca arde mai multe lumânări pe cap de locuitor decat orice altă țară europeană. Un danez arde în jur de 6 (ȘASE!!!) kilograme de ceară pentru lumânări, de două ori mai mult decât locuitorii Austriei, țara aflată pe locul secund în acest clasament (3,36 kg/an).

Peste jumatate din populația Danemarcei aprinde cel puțin o lumînare în fiecare zi, mai ales în timpul sezonului rece. În luna decembrie, număru de lumînări consumate se triplează. Tot în această perioadă apare și se utilizează și o lumânare specială numită kalenderlys . În traducere, aceasta s-ar numi lumânare de advent. Acastă lumânare se aprinde numai în perioada ce precede sărbătoarea Nașterii Domnului, în cele patru săptămâni de dinaintea acesteia. Ca o particularitate a acestei lumânări tradiționale, aceasta are anumite marcaje care reprezintă zilele până la Crăciun. Fiecare liniuță atinsă reprezintă o zi în minus până la marea sărbătoare a tuturor creștinilor. Aceasta este, poate, cea mai lentă numărătoare inversă din lume.

De ce v-am povestit toate aceste detalii despre hygge și legătura cu văpăile Luminaria Handcrafted?

Pentru că ne dorim să vă facem să înțelegeți de ce noi, în atelierul Luminaria Handcrafted, suntem animați de cele mai frumoase sentimente atunci când creăm cu atât de multă grijă, atenție și atât de multă pasiune lumânările noastre naturale și delicios parfumate.

Pentru ca pentru noi, văpăile noastre parfumate sunt starea noastră de bine, hygge-ul nostru. Și ne dorim ca, în fiecare lumânare care ne iese din mâini și ajunge în casele voastre, să regăsiți o parte din starea noastră de bine. Ele chiar reprezintă o parte din sufletul nostru, pe care îl împărtășim cu voi.

Cu toții am auzit despre de hygge.

Despre hygge și văpăile Luminaria Handcrafted

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus