Termeni şi Condiţii

Termeni şi Condiţii

Prezentul document, prin conţinutul său, pune la dispoziţia terţilor utilizatori, Regulamentul privind termenii şi conditiile de utilizare a site-ului evenimenteluminariahandcrafted.ro.

Site-ul evenimenteluminariahandcrafted.ro este operat de societatea Luminaria Handcrafted S.R.L., cu sediul în municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, înscrisă în Registrul Comerţului cu numărul J22/637/2019. Utilizarea site-ului (incluzând accesul, navigarea şi cumpărarea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor şi condiţiilor enunţate în cuprinsul prezentului document cu toate efectele şi consecinţele ce decurg din aceasta.

Următorii Termeni şi Condiţii au în vedere regulile şi regulamentele de utilizare a site-ului web.

În primul rând trebuie să vă aducem la cunoştinţă că tot ceea ce ţine de confidenţialitatea şi prelucrarea datelor cu caracter personal în ceea ce priveşte utilizarea site-ului evenimenteluminariahandcrafted.ro este  guvernat de Politica de confidenţialitate revizuită conform cerinţelor GDPR – Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, care completează secţiunea Termeni şi Condiţii.
Vă mai informăm că şi această pagină web, pe care dumneavoastră aveţi răbdarea de a o parcurge, reprezintă un document legal şi este secţiunea de Termeni şi Condiţii a site-ului evenimenteluminariahandcrafted.ro.

Prin utilizarea site-ului, utilizatorul îşi exprimă acordul direct şi necondiţionat cu Termenii şi condiţiile descrise în cele ce urmează.
Luminaria Handcrafted SRL, în calitate de Autor/Administrator al website-ului evenimenteluminariahandcrafted.ro, îşi rezervă dreptul de a schimba, actualiza şi revizui în orice moment, fără nici un fel de notificare prealabilă, conţinutul acestui website, precum şi aceşti Termeni şi Condiţii şi Politica de confidenţialitate, prin actualizarea lor. De aceea, vă rugăm să vizitaţi periodic aceasta secţiune pentru a verifica eventualele modificări, pe care aţi agreat să le respectaţi.

Vă rugăm să citiţi cu atenţie informaţiile următoare!

Date de identificare ale Autorului/Administratorului:
Denumire persoană juridică: Luminaria Handcrafted S.R.L.
Sediu social: Str. Gheorghe Petraşcu, nr.17, bloc P4, ap.112, Tecuci, Galaţi, cod poştal 805300
email: luminariahandcrafted@gmail.com
Număr de înregistrare la Registrul Comerţului: J22/637/2019
                                                                                    CUI 40779237

1. ELEMENTE DEFINITORII

Prin termenii utilizaţi în continuare înţelegem:
Vânzător – societatea comercială Luminaria Handcrafted S.R.L., cu sediul social în localitatea Tecuci, judeţul Galaţi, Str. Gheorghe Petraşcu, nr.17, bl.P4, ap.112, număr de ordine în Registrul Comerţului: J22/637/201, cod unic de înregistrare fiscal 40779237.
Cumpărător – persoana fizică sau persoana juridică sau orice entitate juridică ce efectueaza o Comandă.
Client – persoana fizică sau persoana juridică care are sau primeşte acces la Conţinut.
Bunuri şi Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv acele documente şi servicii menţionate în Comandă, care urmează să fie furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.
Comandă – un document electronic ce intervine între Vânzător şi Cumpărător prin intermediul căruia Vânzătorul îşi dă acordul de livrare a Bunurilor şi Serviciilor, iar Cumpărătorul este de acord cu primirea Bunurilor şi a Serviciilor şi cu plata acestora.
Specificaţii – toate caracteristicile şi/sau descrierile Bunurilor şi Serviciilor aşa cum sunt prevăzute în Comandă.
Utilizator – orice persoană fizică sau juridică ce, prin plasarea comenzii, şi-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secţiunea Termeni şi Condiţii Generale.
Site – domeniul evenimenteluminariahandcrafted.ro şi subdomeniile acestuia.
Campanie – acţiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri şi/sau Servicii având un stoc limitat şi predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.
Conţinut
* toate informaţiile (texte, imagini, multimedia etc.) accesibile de pe Site care pot fi vizualizate, vizitate sau altfel accesate prin folosirea unui echipament electronic;
* conţinutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice şi/sau prin orice alt mijloc de comunicare disponibil;
* orice informaţie transmisă prin orice mijloc de către un angajat sau colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informaţiilor de contactare, menţionate sau nu de către acesta;
* informaţii cu privire la Bunurile şi/sau Serviciile şi/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă de timp;
* date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentele Termene şi Condiţii.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin lansarea unei comenzi (electronice, e-mail sau telefon) pe site-ul evenimenteluminariahandcrafted.ro, Cumpărătorul este de acord cu modalitatea de comunicare (telefonică sau prin e-mail) prin intermediul căreia Vânzătorul îşi desfăşoară operaţiunile comerciale.
2.2. Notificarea pe care o primeşte Cumpărătorul, după ce efectuează Comanda are rol informativ şi nu reprezintă acceptarea Comenzii. Această notificare se face telephonic sau prin e-mail.
2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul are dreptul să modifice cantitatea Bunurilor şi/sau Serviciilor din Comandă. În aceast caz, va anunţa Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziţia Vânzătorului la efectuarea Comenzii.
2.4. În componenţa comenzii vor intra documentele următoare, enumerate în ordinea importanţei:
a. Comandă (datele necesare livrării şi facturării produselor comandate), precum şi condiţiile sale specifice
b. Specificaţiile Cumpărătorului (dacă este cazul)
c. Termeni şi condiţii
2.5. În cazul în care Vânzătorul şi-a dat acordul faţă de comandă, a confirmat-o, acest lucru implică o acceptare completă a Termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată în momentul în care există o confirmare verbală (prin telefon) sau electronică (prin e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător şi se comunică acestuia timpii de execuţie şi livrare a produselor.
În niciun moment, o comandă ce nu este confirmată de către Vânzător nu va fi considerată că având valoarea unui Contract. Prezentul Contract intră în vigoare doar în momentul în care Vânzătorul a confirmat Comanda. Termenii şi condiţiile generale de vânzare stau la baza Contractului încheiat.

3. EXTINDEREA OBLIGAŢIILOR VÂNZĂTORULUI

a. Informaţiile prezentate prin intermediul site-ului au caracter informativ, putând fi modificate de către Vânzător, fără un anunţ prealabil. De asemenea, din motive ce ţin de spaţiu şi de coerenţa informaţiei, descrierile anumitor produse/servicii pot fi incomplete, însă Vânzătorul face eforturi constante să prezinte cele mai relevante informaţii referitoare la acestea.
b. Comunicarea cu magazinul online se realizează prin intermediul modalităţilor menţionate mai sus, adică formular de contact ce poate fi găsit în secţiunea de CONTACT a site-ului, e-mail: luminariahandcrafted@gmail.com, telefon: 0762997474.


4. CESIONAREA ŞI SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate subcontracta şi/sau cesiona o terţă parte pentru furnizarea anumitor Servicii ce vizează onorarea Comenzii (livrarea şi facturarea serviciilor/produselor comandate), în acest caz nu este necesar acordul Cumpărătorului. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil faţă de Cumpărător pentru toate obligaţiile contractuale.


5. TRANSFERUL PROPRIETĂŢII

Transferul proprietăţii asupra Bunurilor şi Serviciilor are loc în momentul în care Cumpărătorul realizează plata respectând indicaţiile din comandă. În momentul în care produsele sunt livrate prin curier, agentul de livrări nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior acesteia şi după achitarea eventualei contravalori a produselor.


6. POLITICA DE VÂNZĂRI

6.1. Efectuarea unei comenzi îi este permisă oricărui Client/Cumpărător.

În cazul unor motive întemeiate, Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul Clientului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi, în situaţia în care consideră că activitatea Clientului/Cumpărătorului pe Site, conduita sau acţiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Vânzătorul. În situaţiile menţionate, Clientul/Cumpărătorul poate contacta Vânzătorul pentru a fi informat cu privire la motivele care au stat la baza măsurilor menţionate anterior.
6.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza în mod direct sau prin modalităţile menţionate la secţiunea contact din Site.
6.3. evenimenteluminariahandcrafted.ro îşi rezervă dreptul de a publica pe Site informaţii referitoare la Bunuri şi/sau Servicii şi/sau promoţii practicate de către aceasta într-o anumită perioadă de timp şi în limita stocului disponibil.
6.4. Toate tarifele aferente Bunurilor şi/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt afişate în lei (RON) şi includ T.V.A. şi acestea reprezintă preţul final al produsului prezentat ce face obiectul vânzării, la care se adaugă taxele de transport.
6.5. În cazul Bunurilor şi/sau Serviciilor achitate prin ordin de plată sau prin plata direct în contul curent al Vânzătorului, livrarea acestora se va face după ce plata a fost confirmată.
6.6. Toate informaţiile folosite pentru descrierea Bunurilor şi/sau a Serviciilor de pe Site (imagini, multimedia etc.) nu reprezintă o obligaţie contractuală din partea Vânzătorului, acestea exclusiv cu titlu de prezentare.7. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ŞI INDUSTRIALĂ

7.1. Conţinutul Site-ului este proprietatea exclusivă a Vânzătorului, toate drepturile obţinute în acest sens, în mod direct sau indirect (prin intermediul unor licenţe de utilizare şi/sau publicare), fiindu-i rezervate acestuia.
7.2. Conţinutul Site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis în orice formă către terţe părţi, incluzând forma electronică sau expus, în alte scopuri decât cele expres şi legal permise şi fără permisiunea prealabilă scrisă a Vânzătorului.  Extragerea oricăror informaţii urmată de orice utilizare în scop comercial care depăşeşte sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vânzare ori licenţiere şi fără a avea în prealabil un consimţământ scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o încălcare a termenilor şi condiţiilor. Sunteţi, de asemenea, de acord să nu afectaţi şi interferaţi în vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restricţionează utilizarea, copierea unui conţinut sau elemente care întăresc limitele de utilizare a site-ului sau a conţinutului acestuia.
7.3. Vânzătorul are dreptul de a aduce modificări asupra Continuţului şi structurii Site-ului fără a fi nevoie de preaviz.
7.4. Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a afişa pe Site, cu titlul de prezentare, imagini cu produsele realizate de către acesta pornind de la grafica Cumpărătorului.
7.5. Orice fel de Conţinut transmis către Vânzător de către Client/Cumpărător prin orice formă de comunicare (electronică, telefonică etc.) nu reprezintă o obligaţie contractuală din partea Vânzătorului şi/sau angajatului care a intermediat transferul de Conţinut.

8. COMANDA

8.1. Clientul sau Cumpărătorul poate plasa Comenzi pe Site prin formularul de comandă. Dacă Cumpărătorul este de acord cu preţurile Bunurilor şi/sau Serviciilor şi costurile aferente transportului acestora, anunţate pe Site, atunci poate să introducă datele de livrare şi de facturare, urmând să primească un email de confirmare al comenzii.

8.2. Datorită faptului că produsele şi serviciile de pe evenimenteluminariahandcrafted.ro necesită personalizare, Clientul sau Cumpărătorul are obligaţia de a plasa o comandă cu 14 (paisprezece) zile calendaristice înaintea datei evenimentului pentru care are nevoie de bunurile şi serviciile existente pe evenimenteluminariahandcrafted.ro, în caz contrar Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a refuza Comanda.
8.3. Adăugarea unui Bun şi/sau Serviciu în formularul de comandă, fără finalizarea Comenzii, nu reprezintă înregistrarea unei Comenzi.
8.4. Termenul de prelucrare al unei comenzi diferă în funcţie de manoperă şi va fi comunicat clientului telefonic, în momentul confirmării comenzii.
8.5. În niciun moment, o Comandă care nu este confirmată de către Vânzător nu va fi considerată ca având valoarea unui Contract. Prezentul Contract intră în vigoare doar în momentul în care Vânzătorul a confirmat Comanda. Confirmarea Comenzii se va face prin telefon sau prin e-mail, după ce s-au parcurs paşii necesari confirmării/ realizării Bunurilor şi/sau Serviciilor.
8.6. Pentru comenzile ce necesită personalizare, Clientul/Cumpărătorul este cel care trebuie să-şi dea acordul asupra graficii prin oferirea bunului de tipar. Vânzătorul nu este responsabil pentru eventualele greşeli, grafice sau de text, din bunul de tipar, acestea intră în sarcina Clientului/Cumpărătorului.
8.7. Vânzătorul poate anula Comanda plasată de către Cumpărător, fără nicio obligaţie ulterioară a unei parţi faţă de cealaltă în următoarele situaţii:
8.7.1. Grafica trimisă de client pentru realizarea Bunurilor sau pentru oferirea de Servicii nu este conformă cu cerinţele comunicate de către Vânzător;
8.7.2. Cumpărătorul nu a oferit bunul de tipar;
8.7.3. Vânzătorul nu poate respecta timpii de execuţie specificaţi de Cumpărător;
8.7.4. Datele furnizate de către Client şi/sau Cumpărător sunt incorecte sau incomplete.


9. DISPONIBILITATE

În cazul în care unul dintre Bunurile şi/sau Serviciile comandate nu este disponibil, Vânzătorul se angajează să comunice Cumpărătorului acest lucru prin intermediul poştei electronice într-un interval de 2 ( două ) zile de la plasarea Comenzii pe Site.

Administratorul evenimenteluminariahandcrafted.ro îşi rezervă dreptul de a modifica structura şi interfaţa oricărei pagini sau subpagini a site-ului evenimenteluminariahandcrafted.ro în orice moment şi la orice interval de timp liber ales, având dreptul de a întrerupe temporar sau permanent, parţial sau în totalitate bunurile şi serviciile puse la dispoziţia publicului prin intermediul acestui website fără vreo notificare prealabilă individuală sau generală.

Daca aveţi întrebări sau nelămuriri în legatură cu aceşti termeni de utilizare, nu ezitaţi să ne contactaţi prin intermediul formularului de contact dedicat sau la adresa de email luminariahandcrafted@gmail.com

10. RETUR
10.1. ATENŢIE!

Conform OUG nr. 34/2014, art. 16 lit. c, produsele confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar nu pot fi returnate. În cazul în care nu este vorba despre produse personalizate, acestea trebuie returnate în aceeaşi stare, cu etichetele intacte şi împreună cu toate documentele care le-au însoţit (factură, etc.). Produsele returnate trebuie să fie în aceeaşi condiţie ca la primire: fără deteriorări, fără urme de uzură. Pentru a evita situaţiile de acest gen, vă rugăm să vă asiguraţi că aţi verificat specificaţiile produsului şi compatibilitatea acestuia cu cerinţele dumneavoastră prin vizitarea paginii producătorului, înainte de a-l cumpăra. Raporturile comerciale dintre cumpărător şi evenimenteluminariahandcrafted.ro sunt reglementate oficial de Ordonanţa Guvernului 130/2000, privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă.

10.2. Administratorul evenimenteluminariahandcrafted.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţa informaţiilor de pe site, însă uneori acestea pot conţine inadvertenţe (specificaţiile sau preţul produselor modificate de către producător fără preaviz sau viciate de erori de operare).

Atenţie!

Fotografiiile au caracter informativ şi pot conţine accesorii care nu sunt incluse în pachetele standard.

Nu se consideră defect de printare diferenţa de nuanţă; există posibilitatea ca pe ecranul calculatorului culoarea să varieze, să fie mai închisă sau mai deschisa deoarece modelul de culoare utilizat de acest dispozitiv este RGB, iar pentru tipar în policromie, modelul de culoare folosit este CMYK.
10.3. Returul produselor nepersonalizate se acceptă conform termenilor şi condiţiilor mentionaţi mai jos şi sunt în conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

10.4. Dreptul consumatorilor de denunţare unilaterală a contractului.

Produsele care fac obiectul comenzilor încheiate online, pot fi returnate, fără invocarea vreunui motiv într-un termen de 14 ( paisprezece ) zile calendaristice de la data primirii acestora; înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevazute la art.13 alin.(3) şi art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 ( paisprezece  ) zile calendaristice începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului.  

10.5. În cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervăm dreptul de a accepta sau nu returul produselor.

10.6. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Vă recomandăm păstrarea ambalajului original pentru protejarea integrităţii produselor.
10.7. Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat;
10.8. Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.
10.9. Vânzătorul va rambursa contravaloarea produsului în maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informării evenimenteluminariahandcrafted.ro de către Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract şi acceptarea returului.

11. MODALITAŢI DE PLATĂ

11.1. Cumpărătorul va realiza plata Bunurilor şi/sau Serviciilor achiziţionate prin următoarele modalităţi:
11.1.1. Plata se face prin transfer bancar în baza unei facturi proforme emise de compania noastră în urma confirmării comenzii.
Datele beneficiarului plăţii:
Denumire societate: Luminaria Handcrafted S.R.L.
Banca: Banca Transilvania
Cont bancar IBAN RON:
RO10 BTRL RONC RT05 0512 9402
Nr. de Înreg. la Registrul Comerţului: J22/637/2019
Cod Unic de Înregistrare: 40779237
Adresă beneficiar: Str. Gheorghe Petraşcu, nr.17, bl.P4, ap.112, Tecuci, Galaţi
11.2. Societatea Luminaria Handcrafted S.R.L. are dreptul de a refuza o Comandă sau de a refuza efectuarea unei livrări ce vine din partea unui Client/Cumpărător cu care a existat un litigiu anterior referitor la efectuarea unei plăţi anterioare.
11.3. Vânzătorul are dreptul de a analiza şi verifica Comenzile efectuate anterior de către Cumpărător pentru a lupta împotriva fraudei şi în acest sens îşi rezerva posibilitatea de a cere Cumpărătorului orice acte justificative considerate utile. Vânzătorul, în momentul finalizării procedurii de verificare, îşi rezervă dreptul de suspendare sau anulare a Comenzii sau a livrării, în situaţia în care analiza realizată lasă urme de îndoială asupra caracterului fraudulos al comenzii în raport cu un terţ, Vânzătorul nu este responsabil în caz de utilizare frauduloasă a unor mijloace de plată ce nu au fost detectate de către aceasta procedură.


12. MODALITAŢI DE LIVRARE

12.1. Livrarea produselor se face prin intermediul curieratului rapid FAN Courier, la adresa furnizată de Cumpărator în momentul realizării Comenzii. Costul de livrare pentru produsele din Magazin va fi de 25,00 lei, în toată țara și este suportat de client. Pentru livrarea unei comenzi în afara graniţelor României se percep costuri suplimentare ce vor fi suportate în totalitate de către Cumpărător.
12.2. Cumpărătorul trebuie să furnizeze în momentul plasării Comenzii adresele de facturare şi livrare reale şi corecte.
12.3. Luminaria Handcrafted S.R.L. va face tot posibilul pentru respectarea termenelor de livrare menţionate Clientului/Cumpărătorului prin e-mail sau telefonic. Totuşi, nu suntem responsabili de întârzierile de livrare sau pierderile de colete ce au fost provocate de către un terţ sau determinate de o cauză imprevizibilă.
12.4. Clientul se obligă să semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de către curier la livrarea produselor comandate, la care este anexat şi bonul fiscal sau factura ce conţine toate informaţiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, preţ). De asemenea, clientul va verifica dacă produsele sunt deteriorate sau dacă exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi menţionate în mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate în considerare. În cazul în care verificarea nu se poate efectua în prezenţa curierului, orice probleme tehnice sau defecte descoperite la deschiderea coletului trebuie aduse la cunoştinţă comerciantului în cel mult 3 zile de la data livrării.
Prin semnarea bonului de livrare clientul recunoaşte primirea în bune condiţii şi în totalitate a produselor comandate. Clientul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora (lipsa sau deteriorarea ambalajului, starea produsului, etc.)

12.5. În cazul în care coletul nu a fost recepţionat în cadrul termenelor indicate, vom demara o anchetă împreună cu firma de curierat cu scopul de a stabili care sunt cauzele ce au dus la aceasta situaţie. În situaţia în care există nelămuriri sau precizări privind Termenii şi condiţiile de utilizare a Site-ului, contactaţi-ne prin e-mail sau telefon.

13. LITIGII

Drept aplicabil. Prin folosirea site-ului evenimenteluminariahandcrafted.ro, utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna Termenii şi condiţiile de utilizare şi orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizatori şi administratorii evenimenteluminariahandcrafted.ro sau asociaţii/partenerii/afiliaţii acestuia. În cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluţionat în instanţă, în conformitate cu legile române în vigoare.

Derulează în sus