Reguli de aur când bei ceaiul.

Reguli de aur când bei ceaiul

Reguli de aur când bei ceaiul

Reguli de aur când bei ceaiul, care te vor tranforma într-un adevărat aristocrat, mai ales dacă porțelanurile folosite sunt ca cele din magazinul nostru – foarte elegante și rafinate, vintage și cu poveste.

  1. Cu cât este mai fin porțelanul, cu atât trebuie să ridici degețelul mai sus… sau nu! De ce ridicăm degetul mic atunci când bem din ceașcă?

La fel ca în cazul celor mai multe gesturi întâlnite peste tot în lume, la ritualulrile cotidiene de savurare a licorii preferate, originea acestui gest este necunoscută. Se presupune că, originea ridicării degetului mic ar fi legată de simbolul nobleții, încă din Antichitate. Acesta s-ar fi întâlnit în scrierile din perioada Romei antice, perioadă în care toată lumea mânca cu mâna, evident. În timpul mesei, elita societății folosea doar trei degete, pe când plebea mânca cu toată mâna. Astfel că, cei care aveau degeul mic ridicat la masă, puteau fi identifucați ca făcând parte din clasa nobilă.

Una dintre legendele legate de această curiozitate, spune că în Franța, regele Ludovic, nu se mai știe al care, suferea de o boală a membrelor ce-i înțepenise articulațiile de la degetul mic. Nemaiputând să-l strângă, el îl ținea întins în permanență, chiar și atunci când folosea paharul sau ceașca. Toată lumea a crezut că acesta este un gest nobil și au început să-l imite, fiind considerat ca un simbol al aristocrației.

Ridicarea degetului mic, simbol al aristocrației?

Versiunea mai modernă a originii ridicării degetului mic, datează de pe vremea consumului de ceai în societatea britanică. Acesta se servea din cești care initial nu aveau mânere. Fiind destul de mari, ceștile trebuiau ținute cu toata mâna. Și cum ceaiul se servea, obligatoriu, fierbinte, dacă doreai să nu te frigi, trebuia sa ai o suprafață cât mai mică în contact cu ceașca. De aceea, se foloseau, de obicei, numai primele trei degete. De unde și asocierea acestui gest cu gest bauturile consumate din cești.

2. NU se lasă niciodată lingura în ceașca din care bem. Ea se pune pe farfurioara din set, care va rămâne pe masa tot timpul consumării băuturii, alaturi de ceașcă. Din nou, degetul mic NU se ține ridicat când duceți ceașca la gură.

3. Când beți cafea, indiferent de modul de preparare al acesteia ( dacă este cafea turcească sau preparată la filtru ), trebuie să ridicați farfurioara cu mâna stângă în timp ce duceți ceașca la buze cu dreapta. Bineinteles fara lingurita.

4. NU beti niciodata cafea sau ceai, chiar dacă nu aveți musafiri, FĂRĂ a pune o farfurioară sub ceașcă. Este o formă de respect extrem față de musafirii voștri și față de voi înșivă!

Ei bine, ce părere aveți despre aceste reguli de aur când îți bei ceaiul?

Voi cum vă beți licoarea preferată? Scrieți-ne aici sau pe pagina noastră de Facebook Evenimente Luminaria Home & Events, folosind #degetelulsus.

Vă dorim zile luminate și parfumate!

Anamaria de la Luminaria Handcrafted

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus