Delicii de toamnă și porțelanuri fine.

Delicii de toamnă și porțelanuri fine

Delicii de toamnă și porțelanuri fine. Ce vă vine în minte când citiți cuvintele acestea? Mere parfumate, pere coapte, dovleci rotofei? Miros de fum de la frunzele uscate și aprinse? Castane împrăștiate pe trotuar și nuci dulci care cad grele din copac?

Lăsați-vă cu încredere purtați de cuvinte și permiteți-ne să vă mai dezvăluim o mică parte din lumea noastră minunată. Bun venit, încă o dată, în lumea Luminaria Handcrafted.

Este lumea în care se crează fără încetare. Se crează și se simte. Chiar și atunci când nu ne propunem să facem aceasta, tot reușim să facem un mic brief, din care, sigur se va creiona o emoție minunată. Ea se va materializa într-un nou produs. Pentru că totul în jurul nostru ne inspiră… Totul în jurul nostru se simte cu sufletul.

Și pentru că ne-am propus de ceva vreme să nu mai ținem lucrurile frumoase care ne înconjoară numai pentru noi, astăzi împărtășim cu voi rețeta unei după-amiaze de toamnă. Aceasta este parfumată delicios cu arome soare blând și de nucă prăjită, amestecată cu miere naturală de la producătorii locali.

De ce ingrediente aveți nevoie?

Pentru început, se ia o după-amiază de toamnă cu soare blând și i se dă voie în casă, înlăturând draperiile de la fereastră. Neaparat!

Se ia o farfurie de porțelan modern, atent lucrată, cu detalii care să placă imediat ochiului. Se umple cu cele câteva bucățele de brânză pe care le găsiți în frigider. Recomandăm brânza cu mucegai nobil, brânza brie, feta… În general, orice brânză se asortează delicios cu dulcele. Presărați peste ele o ploaie rapidă ca cea de vară alcătuită din condimente mediteraneene. Recomandăm oregano și busuiocul.

Nu uitați să aruncați în mijloc și câteva fructe uscate: stafide, caise, niște nuci caju și niște migdale crude… Mmmm!…

Apoi, se iau două mâini generoase de nuci de-ale noastre, neaparat culese din nucul de la Mamaie, și se aruncă bezmetic în tigaie. Se lasă să se perpelească puțin… cât să se activeze uleiurile naturale din mieji. Numai cât să li se intensifice gustul și aroma. La voi nu miroase deja? Acum este timpul să coateți și mierea aia bună, de la blândul apicultor și le aduceți pe amândouă împreună.

Scoateți la vedere niște felii de pâine prăjită peste care să puneți cu generozitate din delicioșenia de amestec de nuci cu miere. Și cel mai simplu și savuros desert de toamnă pe care îl puteți încropi ad-hoc, cu minuimum de efort și ingrediente naturale, vă este la o mușcătură distanță.

Ce mai lipsește?

Doar ceașca de ceai turnată în porțelanul preferat. Noi am ales un set de ceai alcătuit din ceașcă și farfuriuță, marca Mitterteich Bavaria, din a două jumătate a a secolului trecut. Este un set delicat, cu un design geometric și accente aurii care inspiră, în același timp, o mare forță emoțională și o căldură îmbietoare. I-am promis că, într-una din zilele acestea, își va lua locul binemeritat alături de celelalte lumânări parfumate din magazinul nostru online. Le găsiți pe toate aici.

Dar, să știți că din acest punct toate limitele au fost înlăturate. Atât alegerea porțelanului, cât și a ceaiului este a voastră în totalitate. Este nevoie de lichidul magic care, prin căldura sa, nu numai că vă va asigura confort, ci va șterge din dulceața copleșitoare a desertului.

Rețeta de Delicii de toamnă și porțelanuri fine este completă!

Nu vă mai rămâne decât să imortalizați momentul pentru a-l împărtăși lumii. Așa cum am făcut și noi pe contul nostru de Instagram. Este încă unul dintre locurile noastre de joacă preferate, în care vă rugăm să ne fiți alături. Arătați-ne acolo cum v-a ieșit “rețeta noastră”. Ați ars sau nu nucile? Noi da… numai puțin.

Până atunci noi vă dorim poftă bună și multă stare de bine în aceste zile de toamnă luminate și parfumate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus