Despre Halloween și cum se face....

Despre Halloween și cum se face…

Despre Halloween și cum se face… vom discuta împreună în rândurile de mai jos.

Rămâneți cu noi până la finalul articolului și veți avea parte de o idee de surpriză frumos parfumată de la Luminaria Handcrafted numai bună de surprins pe cei dragi!

Bu-huu-huuuu!!!

Ideea de Sărbătoare a morților, deși la o primă vedere dă fiori reci pe șira spinării, nu este decât o pomenire a celor plecați dintre noi. Și pentru că este vorba despre o sărbatoare, ar trebui să o tratăm ca pe încă un pretext de a ne strânge împreună. Încă un motiv de a petrece clipe pline de veselie alături de cei dragi… mari și mici deopotrivă. Bineînțeles, în contextul pandemiei, care ne sperie mai rău decât orice povestioare cu fantome, trebuie să ne luăm toate măsurile de siguranță impuse. Meh!… Da, știm! Totuși…

Despre Halloween și cum se face…

Halloween-ul este o sărbătoare de import care a prins foarte ușor la noi. Toate acestea… sau nu! chiar în ciuda vocilor care se revoltă la ideea de promovare exagerată în detrimentul propriilor sărbători tradiționale.

Nu am înțeles niciodată de ce o astfel de încrâncenare! Deși găsim în calendarul nostru creștin varii ocazii când putem face același lucru, pierdem din vedere esențialul. Este tot o sărbătoare! Mă gândesc numai la Moșii de Iarnă – Sâmbăta Morților și la Moșii de Vară. Atunci se iese cu “pomană” – un obicei ancestral care are la bază oferirea unei jertfe blajinilor noștri, sau “Moșilor” noștri. Astfel se menține vie peste ani amintirea celor dragi… a sfinților noștri din casă, a blajinilor, a celor trecuți în lumea celor drepți din fiecare familie. Sau Sărbătoarea Tuturor Sfinților – Luminația ( 1 noiembrie ). Nu credeți că este același lucru? Numai că occidentalii au un mod mai “zgomotos” de a se manifesta. Și nu văd nimic rău în asta.

Esențialmente, același lucru se întâmplă și de Halloween. Trebuie numai să ne păstrăm mintea deschisă și să luăm numai ce este mai bun din orice ni se întâmplă.

Despre Halloween

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală. Ea s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie. În unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Eve, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Sursa: Wikipedia

Și cum se face… un cadou de Halloween în atelierul Luminaria Handcrafted în numai 3 pași simplu de urmat

Vă propunem în continuare o variantă de cadou de Halloween, pe care îl puteți oferi celor dragi vouă. Procesul nu este deloc unul complicat, de aceea îi puteți aduce lângă voi și pei cei mici ai voștri. Molecula noastră a fost cea care, la final, ne-a ajutat să așezăm pastilele parfumate în punguțe. Nu vă puteți imagina bucuria ei de a lucra alături de mami la acest mic proiect do it yourself. Dacă vă uitați cu atenție, puteți vedea la lucru, o mânuță tare harnică.

Materiale necesare:

  • pastile de ceară parfumată – le găsiți în magazinul nostru online, aici.
  • hârtie cartonată, foarfece, spray pentru vopsit ( auriu ) sau vopsea acrilică – ce vă e mai la îndemână, cariocă
  • pungi hârtie cu baza plată sau nu, culoare albă, natur sau neagră. Noi am avut la îndemâna natur.
  • accesorii: panglică, nasturi, cârlige mici de lemn etc.

Pașii necesari:

Despre Halloween și cum se face ..
Despre Halloween și cum se face…

Pasul 1:

  • descărcați de pe internet diferite șabloane cu: cranii, fantome, dovleci sculptați, lilieci, păianjeni, maturi și pălarii de vrăjitoare pe care le imprimați pe hârtia cartonată. Le decupați după model, astfel încât să puteți imprima cu ele

Pasul 2

  • protejați masa de lucru cu hârtie de ziar și plasați punga în mijlocul acesteia
  • cu grijă, spray-ați forma de carton pe pungă și o lăsați la uscat

Pasul 3

  • după uscare o umpleți cu 3 pastile de ceară parfumată Luminaria Handcrafted, închideți punguța și o decorați cu accesoriile pe care le aveți la dispoziție. În acest moment, puteți să-i implicați în activitate și pe cei mici. Produsele noastre sunt create cu materiale naturale, de aceea sunt sigure la atingere.
Totuși, NU recomandăm “gustarea” produselor noastre oricât de delicios ar mirosi și încurajăm spalarea pe mâini după fiecare manevrare a acestora!!!
Despre Halloween și cum se face .
Despre Halloween și cum se face…

Acestea sunt opiniile și sugestiile noastre Despre Halloween și cum se face o mică atenție pentru cei dragi cu ajutorul pastilelor de ceară parfumată Luminaria Handcrafted.

Ei bine, voi ce părere aveți despre Halloween? Vă bucurați de ea?

Dar sugestia noastră de cadou vă place? Voi ce alte idei aveți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus