De vorbă... despre emoții&pasiuni vechi

De vorbă… despre emoții&pasiuni vechi

De vorbă… despre emoții&pasiuni vechi

De vorbă… despre emoții&pasiuni vechi am putea sta ore în șir. Și nu ne-am plictisi deloc unii pe ceilalți, pentru că discuția ar decurge lin, așa cum arde flacăra uneia dintre lumânările noastre parfumate.

Îmi plac lucrurile vechi. Nimic nu se compară cu mirosul unei cărți vechi. Emoția pe care o simți la revederea la o ceașcă de cafea cu prietenii vechi și care face să curgă conversația de la sine. Plimbările cu mașinile vechi atunci când li se trezește motorul de la prima cheie… Un vin bun vechi băut în cea mai bună companie, cu ochii ațintiți pe cel mai viu colorat apus de soare… Aș putea continua să vă povestesc depre asta ore în și să vă împărtășesc din experiențele mele cu tot ceea ce înseamnă vintage.

Îmi plac mult lumânările. Întotdeauna m-am simțit atrasă de latura lor mistică. Întotdeauna mi-a plăcut atmosfera magică pe care acestea o crează. Mereu mi-a plăcut să le cercetez simbolistica și semnificațiile pe care le descopăr continuu, mă fascinează.

Spre exemplu:

Știați că în ceremoniile religioase din aproape toate religiile lumii, lumânările capătă o valoare sacră? În unele dintre acestea arderea lumânărilor este văzută c ape o jertfa adusa divinității. În cele mai multe, lumina lumânărilor este semn al prezenței divine. Este, dacă-mi permiteți, o variantă puțin mai modernă și frumos reinterpretată a Focului Sfânt. De aceea ele sunt prezente la toate ceremoniile importante din viața noastră. Lumânarea de botez este simbolul ce atestă că pruncul botezat primește harul Duhului Sfânt. Lumânările de cununie reprezintă simbolul credinței care trebuie să-i însoțească în viață pe miri și să le călăuzească pașii pe calea cea dreaptă. În momentul marii treceri trupul ne este înconjurat de lumina lumânărilor și tot ele ne călăuzesc sufletul spre ceruri.

De vorbă… despre emoții&pasiuni vechi am putea sta ore în șir! Pentru că da, îmi plac lucrurile vechi. Mai ales cele care spun o poveste, trezesc o emoție sau crează o amintire de neuitat. Și, tocmai pentru că iubesc atât de mult lucrurile vechi, am decis să deschid magazinul de lumânări în porțelanuri – cum altfel decât… vechi. La acestea s-au adăugat apoi și sigiliile care susțin ideea de eleganță și rafinament. Cred că deja știți că sigiliile reprezentau, odinioară, însemnul nobiliar cel mai apreciat și respectat.

Și tocmai când sunt pe cale de a intra în panică acum, când pregătesc cu drag comenzile voastre și stocurile pentru sărbători, nu pot decât să simt cea mai mare bucurie și împlinire.

Pentru că sunt înconjurată de porțelanurile noastre prețioase, pe care le-am descoperit de cele mai multe ori întâmplător și de poveștile magice ale acestora.

Da. De vorbă… despre emoții&pasiuni vechi am putea sta ore în șir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus